Winkelmand

De opkomst van popiconen: de meest gestreamde artiesten op Spotify in 2024

De opkomst van muziekstreamingplatforms heeft de manier veranderd waarop we muziek ontdekken, beluisteren en waarderen. Met één klik op de knop hebben we toegang tot miljoenen nummers van artiesten over de hele wereld, van klassieke rock- en pophits tot hedendaagse hiphop en elektronische beats.

Met zo’n enorm publiek zijn de meest gestreamde artiesten op Spotify tegenwoordig enkele van de meest invloedrijke figuren in de populaire cultuur geworden, die het geluid van moderne muziek vormgeven en domineren de hitlijsten.

In dit artikel zullen we de topartiesten op Spotify in 2024 onder de loep nemen, de trends en patronen in de gegevens onderzoeken en de redenen achter hun immense populariteit analyseren. zoals onze geweldige Spotify-volger product.

Van popiconen tot rijzende sterren, we verkennen de artiesten die furore maken op Spotify en de muziekindustrie zoals wij die kennen opnieuw vormgeven.

Wie zijn de meest gestreamde artiesten op Spotify?

Als het op muziekstreaming aankomt, kunnen maar weinig platforms de populariteit en invloed van Spotify evenaren, dat de favoriete bestemming is geworden voor fans van alle genres. Laten we nu beginnen met onze lijst met de beste artiesten.


1. The Weeknd

The Weeknd is een Canadese songwriter, zanger en producer geboren als Abel Makkonen Tesfaye en is uitgegroeid tot een van de topsterren in R&B en popmuziek.

Hij werd geboren in Toronto, Canada, in 1990 en begon zijn muziekcarrière door zijn muziek te uploaden naar YouTube en andere online platforms. Zijn doorbraak kwam met de release van zijn debuut mixtape, “House of Balloons ,” in 2011, die lovende kritieken oogstte en zijn carrière lanceerde.

De populariteit van The Weeknd op Spotify is aanzienlijk, met meer dan 101 miljoen maandelijkse luisteraars vanaf 2023. Zijn meest gestreamde nummers op het platform zijn onder meer ‘Blinding Lights’, ‘The Hills ,” en “Kan mijn gezicht niet voelen.” Hij heeft ook meerdere prijzen gewonnen, waaronder Grammy, Billboard en American Music Awards.

2. Miley Cyrus

Miley Cyrus is een Amerikaanse zangeres, songwriter en actrice die in haar tienerjaren beroemd werd door haar optreden in de Disney Channel-serie ‘Hannah Montana’. Ze werd geboren in Nashville, Tennessee, in 1992 en begon haar muziekcarrière door in 2007 haar debuutalbum “Meet Miley Cyrus” uit te brengen.

Cyrus’ populariteit op Spotify is aanzienlijk, met meer dan 80 miljoen maandelijkse luisteraars vanaf 2023. Bovendien bevatten haar meest gestreamde nummers op het platform ‘Party in the USA’. “Wrecking Ball” en “Midnight Sky.” Ze heeft ook meerdere prijzen gewonnen, waaronder Billboard en MTV Video Music Awards.

3. Taylor Swift

Taylor Swift is een Amerikaanse singer-songwriter die wereldwijde erkenning heeft gekregen voor haar pakkende popsongs, herkenbare teksten en verbluffende live optredens.

Ze werd geboren in Pennsylvania in 1989 en begon haar muziekcarrière op 14-jarige leeftijd met het schrijven en uitvoeren van countrymuziek. In de loop der jaren is Swift uitgegroeid tot een wereldwijde superster, met meerdere Grammy Awards, recordverkopen en miljoenen streams op muziekstreamingplatforms zoals Spotify.

Swift’s populariteit op Spotify is ongekend, met meer dan 80 miljoen maandelijkse luisteraars vanaf 2023. Haar meest gestreamde nummers op het platform zijn ‘Shake It Off’, ‘Blank Space ,” en “I Don’t Wanna Live Forever” (een samenwerking met Zayn Malik).

4. Rihanna

Rihanna is een Barbadiaanse zangeres, songwriter, actrice en zakenvrouw die is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en succesvolle artiesten van de 21e eeuw.

Ze werd geboren in Saint Michael, Barbados, in 1988 en begon haar muziekcarrière door in 2005 haar debuutalbum “Music of the Sun” uit te brengen. kwam met de release van haar derde album, “Good Girl Gone Bad”, in 2007, dat hitsingles als “Umbrella” en “Don’t Stop the Music” voortbracht.

Rihanna’s populariteit op Spotify is aanzienlijk, met meer dan 80 miljoen maandelijkse luisteraars vanaf 2023. Haar meest gestreamde nummers op het platform zijn ‘Work’, ‘Needed Me’, en “Diamanten.” Ze heeft ook meerdere prijzen gewonnen, waaronder Grammy, American en Billboard Music Awards.

5. Shakira

Shakira is een Colombiaanse zangeres, songwriter, danser en filantroop die een van de meest populaire en succesvolle Latin-muziekartiesten aller tijden is geworden. Ze werd geboren in Barranquilla, Colombia, in 1977 en begon haar muziekcarrière met de release van haar debuutalbum “Magia” in 1991. 

Haar doorbraak kwam met de release van haar vijfde album “Laundry Service” in 2001, waarop hitsingles als “Whenever, Wherever” en “Underneath Your Clothes” stonden.

Shakira’s populariteit op Spotify is aanzienlijk, met meer dan 24 miljoen maandelijkse luisteraars vanaf 2021. Haar meest gestreamde nummers op het platform zijn onder andere “Hips Don’t Lie,” ” Altijd en overal’ en ‘La Tortura’. Ze heeft ook meerdere prijzen gewonnen, waaronder Grammy Awards, Latin Grammy Awards en Billboard Latin Music Awards.

6. Ed Sheeran

Ed Sheeran is een Engelse singer-songwriter die enorm veel succes heeft geboekt in de muziekindustrie met zijn soulvolle stem en herkenbare teksten. Hij werd geboren in Halifax, West Yorkshire, Engeland, in 1991 en begon zijn muziekcarrière op jonge leeftijd en bracht in 2005 zijn eerste EP uit.

Zijn doorbraak kwam echter met de release van zijn debuutalbum “+ (Plus)” in 2011, dat hitsingles als “The A-Team” en ” Legohuis.”

Sheerans populariteit op Spotify is aanzienlijk, met meer dan 77 miljoen maandelijkse luisteraars vanaf 2023. Zijn meest gestreamde nummers op het platform zijn onder andere ‘Shape of You’, ‘Thinking Out Luid’ en ‘Perfect’. Hij had ook het record voor de meeste maandelijkse luisteraars op Spotify, meer dan 70 miljoen in 2019.

7. Sam Smith

Sam Smith is een Britse singer-songwriter die is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en veelgeprezen artiesten van de 21e eeuw. Hij werd geboren in Londen, Engeland, in 1992 en begon zijn muziekcarrière door in 2014 zijn debuutalbum “In the Lonely Hour” uit te brengen. 

Zijn doorbraak kwam met de release van zijn hitsingle “Stay with Me”, die meerdere Grammy Awards won en hem naar internationale faam katapulteerde.

De populariteit van Sam Smith op Spotify is aanzienlijk, met meer dan 22 miljoen maandelijkse luisteraars vanaf 2021. Zijn meest gestreamde nummers op het platform zijn onder meer ‘Stay with Me’, ‘Too Good at Goodbyes’ en ‘I’m Not the Only One’. Hij heeft ook meerdere prijzen gewonnen, waaronder Grammy, Brit en Billboard Music Awards.

8. David Guetta

David Guetta is een Franse dj, platenproducent en songwriter die een van de meest succesvolle en invloedrijke figuren in de elektronische dansmuziek (EDM)-scene is geworden. Hij werd geboren in Parijs, Frankrijk, in 1967 en begon zijn muziekcarrière in de vroege jaren 1990, dj’en in clubs en zijn eigen muziek uitbrengen.

David Guetta’s populariteit op Spotify is aanzienlijk, met meer dan 22 miljoen maandelijkse luisteraars vanaf 2021. Zijn meest gestreamde nummers op het platform zijn ‘Titanium’, ‘Without You, ” en “Hey mama.” Hij heeft ook meerdere prijzen gewonnen, waaronder Grammy Awards, Billboard Music Awards en DJ Awards.

De redenen achter de populariteit van David Guetta op Spotify zijn divers:

  1. Zijn unieke muziekstijl combineert elementen van EDM, pop en hiphop, wat zijn aantrekkingskracht heeft vergroot en hem heeft geïntroduceerd bij een wereldwijd publiek.
  2. Zijn samenwerkingen met andere bekende artiesten en producers, zoals Sia en Nicki Minaj hebben ook bijgedragen aan zijn populariteit op het platform.
  3. Zijn vermogen om aanstekelijke en energieke beats te creëren heeft hem tot een vaste waarde gemaakt in clubs en festivals over de hele wereld.

9. SZA

SZA is een Amerikaanse songwriter, zangeres en actrice die zichzelf heeft gevestigd als een van de meest dynamische en originele stemmen in moderne R&B- en neo-soulmuziek.

Ze werd geboren in St. Louis, Missouri, in 1989 en begon haar muziekcarrière met de release van EP “See.SZA.Run” in 2012. Haar doorbraak kwam met de release van haar debuutalbum “Ctrl” in 2017, dat lovende kritieken kreeg en haar meerdere Grammy Award-nominaties opleverde.

SZA’s populariteit op Spotify is aanzienlijk, met meer dan 12 miljoen maandelijkse luisteraars vanaf 2021. Haar meest gestreamde nummers op het platform zijn ‘Love Galore’, ‘The Weekend, ” en “All The Stars” (met Kendrick Lamar). Ze heeft ook meerdere prijzen gewonnen, waaronder BET Awards, Billboard Music Awards en Soul Train Music Awards.

10. Drake

Drake, geboren als Aubrey Drake Graham, is een Canadese rapper, zanger, songwriter en acteur die is uitgegroeid tot een van de grootste en meest invloedrijke artiesten in de muziekindustrie.

Hij werd geboren in Toronto, Canada, in 1986 en begon zijn muziekcarrière in 2006, met het uitbrengen van zijn allereerste mixtape, “Room for Improvement”. Zijn doorbraak kwam met het uitbrengen van zijn derde tape, “So Far Gone”, in 2009, die hitsingles als “Best I Ever Had” voortbracht.

Bovendien is Drake’s populariteit op Spotify aanzienlijk, met meer dan 68 miljoen maandelijkse luisteraars vanaf 2023. Zijn meest gestreamde nummers op het platform zijn onder andere “God’s Plan”, “In Mijn gevoelens’ en ‘One Dance’. Hij heeft ook meerdere Grammy Awards gewonnen en is door Time Magazine uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mensen ter wereld.

Final Thoughts

De redenen achter hun populariteit op Spotify zijn divers, variërend van hun unieke muziekstijl, herkenbare songteksten, samenwerkingen met andere beroemde artiesten, Spotify ranking booster , en hun vermogen om sociale problemen aan te pakken.

Hun populariteit op het platform is een bewijs van de kracht van muziek om mensen met verschillende achtergronden en culturen met elkaar te verbinden en het belang om trouw te blijven aan iemands unieke stijl en geluid.

Als we naar de toekomst kijken, zal de muziekindustrie zich blijven ontwikkelen en aanpassen aan veranderende technologieën en trends. Muziekstreamingplatforms zoals Spotify zullen een cruciale rol spelen in deze evolutie, waardoor artiesten op nieuwe en innovatieve manieren in contact kunnen komen met fans.

Als zodanig zullen de meest gestreamde artiesten op Spotify de muziekindustrie vorm blijven geven en nieuwe generaties artiesten blijven inspireren voor de komende jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *