Winkelmand
Monatliche Hörer kaufen

Beste vocalen om je op te warmen voordat je gaat zingen om je volledige potentieel te ontsluiten

Als zanger is het opnemen van vocale oefeningen in je warming-up cruciaal voor het verbeteren van de prestaties en vocale gezondheid behouden. Als je eenmaal vertrouwd bent geraakt met de oefeningen, kun je ze gemakkelijk en met minimale tijd en moeite in je huidige zangpraktijk opnemen.

De beste negen essentiële vocale warming-ups voor zangers


Wat is er zo moeilijk aan het opwarmen van zang? Waarom is het zo essentieel voor zangers? Laten we het eens nader bekijken.

Vocale warming-ups bieden deze voordelen:

 • Vermindert strakheid en spanning in stemspieren
 • Verhoogt het kaliber van je zang
 • Verlaagt de kans op vocale stress of schade
 • Bevordert een geleidelijke uitbreiding van het stembereik zonder schade te berokkenen
 • Verbetert de uitspraak en duidelijkheid van songteksten

Of je nu een rapper, soulzanger of de frontman van een band bent, een goede vocale warming-up is essentieel om je stem voor te bereiden op een solide optreden. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de negen beste vocale warming-ups die ervoor zorgen dat je zang voorbereid en klaar is voor de schijnwerpers.


1. Geeuwtechnieken

De geeuwtechniek is een vocale opwarmingsactiviteit die je vocale prestaties aanzienlijk kan verbeteren. Een simpele handeling van geeuwen ontspant je stem en verwijdert de stress van je gezicht, waardoor het bereik groter wordt.

Deze oefening helpt ook stembelasting te voorkomen door de spieren in uw mond, keel, tong en gezicht los te maken. Geeuwen verhoogt ook de zuurstoftoevoer naar je hersenen, waardoor je meer wakker blijft en meer bezig bent met je lied.

Om deze oefening te oefenen:

 1. Imiteer een natuurlijke geeuw door uw kaak wijd te openen en langzaam in te ademen.
 2. Adem langzaam uit terwijl je je mond sluit, houd je lippen op elkaar terwijl je je tanden uit elkaar houdt en houd je kin en schouders ontspannen.
 3. Probeer na een paar ademhalingen te neuriën of een toonhoogte te genereren terwijl je uitademt. Experimenteer met verschillende toonhoogtes door de duur en richting van de toon bij elke uitademing te variëren.

2. Zoemende opwarmingen

Dit neuriën is een nuttige vocale opwarmoefening die je stembanden verlengt zonder ze te belasten. Het is ook een geweldige techniek om je stemresonantie en toonkwaliteit te verbeteren, waardoor de algehele kwaliteit van je zangprestaties verbetert.

Om aan deze training te beginnen, ontspant u uw gezicht en lichaam. Maak dan, met je lippen gesloten en de kaak open, een “hmmm”-geluid door simpelweg het uiteinde van je tong tussen je voortanden te stoppen. Neurie daarna noten over je bereik terwijl je je mond gesloten houdt, waardoor de kracht van de brom geleidelijk toeneemt.

De natuurwetenschap achter de efficiëntie van het zoemende geluid wordt gecreëerd door de trillingen die het produceert. Ze ontspannen je gezichtsspieren en verlichten stress die je stem kan beïnvloeden.


3. Tongtrilling

Deze oefening is identiek aan het zoemen van de lippen, maar concentreert zich op de beweging van de tong. Het gaat om het draaien van je tong en het verplaatsen van je “R’s” terwijl je je vocale capaciteit van laag naar hoog verschuift.

Om deze oefening te oefenen, begin je met je tong ontspannen en deze achter de voorkant van je boventanden plaatsen. Adem in door je neus en adem dan uit door je mond terwijl je met je tong rolt om een “R”-geluid of een katachtig spinnend geluid te produceren.

Terwijl je je ademhaling versterkt en je zang opwarmt, houd je het geluid vast en verleng je de duur terwijl je verbetert.

4. Lippen zoemen

Lip zoemen, ook wel liptrillen genoemd, is een gemakkelijke, leuke en effectieve oefening om de middenrifbeweging te vergroten en de ademhalingscontrole te verbeteren. Deze techniek omvat het snel bewegen/trillen van je lippen om een motorbootachtig geluid te maken.

Om deze oefening in praktijk te brengen, doe je het volgende:

 • Zorg ervoor dat je gezicht en lippen ontspannen zijn, want strakke lippen kunnen niet trillen.
 • Duw je lippen op elkaar alsof ze gaan tuiten en gebruik dan je vingers om je wangen naar voren in je mondhoeken te bewegen.
 • Adem in door de neus en adem snel uit door je mond, waarbij je een “brrr”-geluid maakt met je lippen.

Nadat je de basistechniek onder de knie hebt, kun je je lippen zoemen naar een hoger niveau tillen door zingen in je oefening op te nemen. Als je zin hebt in een uitdaging, kun je korte en lange noten of zelfs complete melodieën proberen te trillen.

5. Kaaklosmakende technieken

Het optreden van een zanger kan worden beïnvloed door een strakke kaak. Toch kan het ontspannen van je kaak de stress in je mond en kaak met succes verlichten, wat resulteert in een duidelijkere uitspraak van je songteksten tijdens het zingen.

Begin met het opnemen van kaak-losmakende bewegingen in je vocale warming-up door deze stappen te volgen:

 1. Begin met het laten zakken van uw kaak tot een comfortabel niveau, lager dan normaal gesproken, en concentreer u op het gebogen gebied tussen uw kaak en oor. 
 2. Masseer dit gebied in kleine cirkels met uw vingertoppen om de doorbloeding te bevorderen en de spieren te ontspannen.
 3. Blijf uw vingers bewegen terwijl u uw kaak omhoog en omlaag beweegt.

Het zal je misschien verbazen, maar je kaaklijn is een van de belangrijkste spieren bij vocale controle. Door methoden voor het losmaken van de kaak in uw opwarmingsroutine op te nemen, kunt u het bewegingsbereik van uw kaak vergroten, waardoor zingen aangenamer en moeiteloos wordt.

6. Vocal Sirenes Stemoefening

Stemsirene is een uitstekende training om uw stembanden te verlengen zonder het risico te lopen dat uw stem breekt. Het omvat moeiteloos schakelen tussen noten en reeksen, waarbij het stijgende en dalende patroon van een sirene wordt gesimuleerd terwijl gevarieerde stemtonen en “ooo”-geluiden worden gebruikt.

Om deze oefening te oefenen:

 • Het geluid “ooh” maken is de eerste stap.
 • Begin op de laagste noot die je gemakkelijk kunt zingen terwijl je de “ooh”-klank behoudt, en werk geleidelijk omhoog naar de hoogste toon.
 • Ga vervolgens naar de zachtste noot binnen uw redelijke bereik, terwijl u de “ooh”-klank de hele tijd aanhoudt.
 • Herhaal totdat je stem klinkt als een noodauto die reageert op een alarmoproep!

Het is van cruciaal belang om je zang niet te overbelasten. Als u uw vocale bereik verder uitbreidt dan wat comfortabel is, kan dit leiden tot vocale spanning en letsel. Vertrouw op je lichaam en geest en werk aan het progressief ontwikkelen van je record in de loop van de tijd in plaats van het te forceren.

7. Oefen je adem

Adembeheersing is nodig voor het produceren van een gecontroleerde, krachtige en expressieve vocale toon, die nodig is voor een zegevierend vocaal optreden. Dit kun je trainen door diep in te ademen en sissend uit te ademen.

Volg deze stappen om deze training uit te voeren:

 1. Ga rechtop staan en ontspan je romp, schouders en borst om de juiste houding te behouden.
 2. Adem langzaam ongeveer vijf seconden in door je mond, laat je buik naar buiten uitzetten terwijl je je ademhaling reguleert zodat je schouders of borst niet omhoog komen .
 3. Begin met het genereren van een “sss”-geluid terwijl je uitademt, waarbij je ervoor zorgt dat je borst en schouders ontspannen zijn.

U kunt uw controle en longcapaciteit verbeteren door deze oefening meerdere keren te herhalen. Een andere manier om jezelf te testen, is door elke keer dat je de oefening herhaalt langer te ademen.

8. Maak klinkergeluiden

Je stem gebruiken om klinkers te maken is een effectieve manier om de vocale articulatie en helderheid te verbeteren. Door je mondvorm en vocale toonregeling te versterken, kun je automatisch de toonhoogte, toon, adembeheersing en klinkervorm van je zang verbeteren.

Als je je gezicht gebruikt om klinkervormen te maken, houd dan je lip-, kaak- en tongpositie in gedachten, zoals in “Eh, Ah, Oh, Ee, Ooh.”

Bovendien, om deze oefening uit te voeren, begint u met het zingen van de vijf klinkers op dezelfde toonhoogte. Zorg voor een consistente mondvorm om ze op een natuurlijke en duidelijke manier te genereren.

Verhoog vervolgens je toonhoogte geleidelijk met een halve stap telkens wanneer je door de klinkers heen zingt. Dupliceer de oefening en methode door klinkers naar beneden en naar boven te zingen, met speciale aandacht voor de vorm van je mond en hoe elke klinker de keelspieren sluit en opent. Deze strategie kan je helpen je zangvaardigheid aanzienlijk te verbeteren.

9. Tongbrekers

Tongtwisters zijn een vermakelijke en interessante techniek om je stemarticulatie te verbeteren. Ze kunnen heel nuttig zijn bij het voorkomen van spraakmakende crises op het podium door je mond en hersenen voor te bereiden op overgangen tussen verschillende lettergrepen.

Begin met het langzaam reciteren van een enkele frase, en verhoog geleidelijk het tempo naarmate je zelfvertrouwen ontwikkelt. Herhaal dezelfde zin meerdere keren, steeds sneller met elke herhaling. U kunt ook proberen de lijn op andere toonhoogtes te herhalen terwijl u zich ontwikkelt.

Het reciteren van verschillende tongbrekers kan helpen om je spieren te strekken en op natuurlijke wijze stress in je stem te verlichten, omdat je tanden, lippen, tong en kaak articuleren. Bovendien zal het opnemen van tongbrekers in je vocale opwarmregime je zangprestaties drastisch verbeteren.

Wanneer moet u vocale warming-ups uitvoeren?

Je stem opwarmen is net zo belangrijk als regelmatig oefenen bij het leren zingen of een instrument bespelen. Reserveer dagelijks 10-20 minuten om vocale vaardigheden en trucs te oefenen om je stem met succes voor te bereiden en te trainen. Consistentie en herhaling zijn essentieel om verbeteringen aan te brengen.

Bovendien is de optimale tijd om deze stemopwarmingen te trainen kort voor het zingen, zowel op het podium als in de studio. Naarmate je vordert, kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

Het is van cruciaal belang om voorzichtig te beginnen en jezelf niet over je grenzen te forceren, aangezien dit schade aan de stembanden kan veroorzaken. U kunt uzelf uitdagen terwijl u uw stem veilig en gezond houdt door uw eigen ritme aan te houden en geleidelijk aan uw vaardigheden te vergroten.

Hoe u uw zang bovenaan de Spotify-hitlijsten kunt krijgen

Het is een uitdaging om opgemerkt te worden in de muziekindustrie. Door de hevige concurrentie kan het lastig zijn om je muziek op de automatische afspeellijsten van Spotify te krijgen. Hierdoor ontstond het idee van het kopen van Spotify-streams kan van pas komen, ook al is het alleen maar om de zichtbaarheid van je muziek te vergroten en meer mensen aan te moedigen ernaar te luisteren. 

Je hoeft geen tijd te besteden aan marketing of netwerken met andere artiesten als je ervoor kiest om Spotify maandelijkse luisteraars kopen voor je liedjes. In plaats daarvan kunt u zich concentreren op het maken en verfijnen van uw muziek om uw publiek meer muziek te bieden.

Laatste gedachten

Een warming-up voor het zingen is essentieel om een gezonde stem te behouden en op je best te presteren.

Lippen trillen, neuriën, tongbrekers en ademhalingsbeheersingsoefeningen zijn uitstekende opwarmingsoefeningen voor de stem. Het selecteren van de juiste vocale oefeningen is echter van cruciaal belang om de vocalen op te warmen voordat u gaat zingen.

Het is belangrijk om te onthouden dat vocale opwarmingen regelmatig moeten worden uitgevoerd om de stembanden te versterken en een gezonde stem te behouden. Integreer deze vocale opwarmingen in uw zangregime om uw zangplezier te maximaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *