Winkelmand

Een afspeellijst maken op Spotify: de ultieme gids

Spotify heeft de muziekstreaming-industrie door gebruikers toegang te bieden tot een enorme muziekbibliotheek wereldwijd. Met miljoenen nummers beschikbaar op het platform kunnen gebruikers verschillende muziekgenres ontdekken en beluisteren, inclusief de nieuwste releases en oude klassiekers.

Een van de populairste en leukste functies van Spotify is de mogelijkheid om aangepaste afspeellijsten te maken. Met de mogelijkheid om afspeellijsten te maken, kunnen gebruikers eenvoudig een gepersonaliseerde verzameling van hun favoriete nummers samenstellen, georganiseerd om aan hun luisterbehoeften te voldoen.

Of je nu een afspeellijst wilt maken voor een training, feest of studiesessie, Spotify maakt het gemakkelijk om de perfecte mix van nummers te maken die bij je stemming past.

In deze gids laten we je stap voor stap zien hoe je een afspeellijst maakt op Spotify, zodat je op jouw voorwaarden kunt genieten van je favoriete nummers.

Wat is een afspeellijst?

Een afspeellijst is een digitale verzameling van je favoriete nummers die je eenvoudig kunt ordenen en op elk moment kunt openen. Het is alsof je een virtuele map hebt voor je muziek, maar zonder limiet aan het aantal nummers dat je kunt toevoegen. Zie een afspeellijst als een hedendaagse mixtape of verzamelalbum!

Uw afspeellijst kan worden aangepast aan uw unieke voorkeuren, of het nu een thema-afspeellijst is zoals “80’s Rock FM” of “Spring 2018″ of een voor een specifiek moment zoals ” Zen-avond.” Bovendien maakt Spotify het gemakkelijk om uw afspeellijsten te beheren door ze op elk gewenst moment te bewerken, herschikken of verwijderen.

Het beste van alles is dat je afspeellijsten vanaf elk apparaat toegankelijk zijn, zolang je bent aangemeld bij je account. Dus of je nu je smartphone of pc gebruikt, je hebt toegang tot dezelfde afspeellijsten die je hebt gemaakt.

Je kunt zoveel afspeellijsten maken als je wilt, maar het is belangrijk om ze verschillende namen te geven om ze geordend en later gemakkelijk terug te vinden te houden.

Een afspeellijst maken met de desktop-app voor Spotify

Ben je klaar om een nieuwe afspeellijst te maken op de pc-versie van Spotify? Het is een eenvoudig proces dat slechts drie eenvoudige stappen vereist.

1. Maak een afspeellijst

Zo maak je je afspeellijst:

 1. Open de Spotify-applicatie op uw desktopcomputer.
 2. Zoek naar het gedeelte ‘Nieuwe afspeellijst’ in de linkerbenedenhoek van uw scherm.
 3. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u de naam van uw nieuwe afspeellijst kunt invoeren. Je hebt ook de mogelijkheid om een beschrijving en een afbeelding toe te voegen als je dat wilt. Zodra je tevreden bent met de details van je afspeellijst, klik je op de knop ‘Maken’ om te voltooien.

Je nieuwe afspeellijst wordt gemaakt en automatisch weergegeven in de zijbalk, links van je scherm. Je bent nu klaar om je favoriete nummers toe te voegen aan je nieuwe afspeellijst en deze zo nodig te bewerken.

2. Voeg nummers toe

Het toevoegen van nummers aan je nieuwe afspeellijst is belangrijk bij het samenstellen van je perfecte afspeellijst. Zo kun je nummers toevoegen aan je afspeellijst in de Spotify desktop-app:

 1. Zoek naar de muziek die je wilt opnemen in je afspeellijst.
 2. Klik en verplaats het nummer naar de titel van de afspeellijst die je wilt toevoegen, die zich in de linkerzijbalk bevindt. Terwijl je dit doet, zie je een groen plusteken verschijnen boven de titel van de afspeellijst.

Als je nog geen nummers in je Spotify-afspeellijst hebt staan, kun je kiezen voor “Ga naar nieuwe releases” om nieuwe nummers te vinden die je kunt toevoegen aan je afspeellijst. Dit is een geweldige manier om nieuwe muziek te vinden die je misschien nog niet hebt ontdekt, en deze gemakkelijk aan je afspeellijst toe te voegen.

3. Bewerk de afspeellijst

Zodra je nummers hebt toegevoegd aan je afspeellijst in de Spotify desktop-app, kun je deze op elk gewenst moment bewerken om de kwaliteit te verbeteren. Zo kunt u uw afspeellijst bewerken:

 1. Voer de afspeellijst in die je wilt bewerken.
 2. Als je een nummer uit de afspeellijst wilt verwijderen, zoek je het pictogram met drie stippen naast het nummer dat je wilt verwijderen en klik je op ” Verwijderen uit deze afspeellijst.”
 3. Om de volgorde van de nummers te mixen, klikt u erop en sleept u ze naar de gewenste locatie.
 4. Als je je afspeellijst privé wilt maken of helemaal wilt verwijderen, zoek je het pictogram met de drie stippen direct onder de titel van de afspeellijst en kies je de juiste optie .

Door je afspeellijst te bewerken, kun je deze up-to-date houden met nieuwe nummers en stukken verwijderen die je niet meer wilt opnemen. Vergeet niet dat een goed samengestelde afspeellijst je algehele luisterervaring kan verbeteren, dus neem de tijd om deze te bewerken en te verfijnen tot hij perfect is voor jou.

Een afspeellijst maken met Spotify Free op een mobiel apparaat

Als je de mobiele versie van Spotify Free gebruikt, heeft het maken van een afspeellijst enkele beperkingen. Helaas kun je de shuffle-optie alleen activeren op een zelfgemaakte playlist. Zo maak je het:

1. Maak een afspeellijst

Het maken van een afspeellijst in de Spotify mobiele app is een snel en eenvoudig proces. Volg deze eenvoudige stappen om uw afspeellijst te maken:

 1. Start de Spotify-app op uw mobiele apparaat en log indien nodig in.
 2. Tik op ‘Uw bibliotheek’ in de onderste werkbalk.
 3. Zoek naar het plusteken “+” in de rechterbovenhoek van uw scherm.
 4. Tik op het plusteken “+” en geef je afspeellijst een naam.
 5. Zodra je de naam van je afspeellijst hebt ingevoerd, klik je op de knop “Create” om je afspeellijst af te ronden.

Je nieuw gemaakte afspeellijst verschijnt nu in het gedeelte ‘Je bibliotheek’ en je kunt beginnen met het toevoegen van je favoriete nummers.


2. Voeg nummers toe

Het toevoegen van nummers aan je Spotify-afspeellijst op de mobiele app is eenvoudig. Zo voegt u nummers toe aan uw afspeellijst:

 1. Open de Spotify-app en voer de afspeellijst in waaraan je nummers wilt toevoegen.
 2. Tik op ‘Nummers toevoegen’, helemaal bovenaan uw huidige lijst met nummers.
 3. Gebruik de zoekbalk om het nummer te vinden dat je aan je afspeellijst wilt toevoegen.
 4. Als je het nummer vindt dat je wilt toevoegen, tik je op het plusteken “+” aan de rechterkant van de naam van het nummer om het op te nemen in je afspeellijst.

Dat is alles! Je nieuw toegevoegde nummer verschijnt nu in je afspeellijst en je kunt doorgaan met het toevoegen van meer stukken als je wilt. Met de mogelijkheid om nummers toe te voegen met slechts een paar tikken, is het maken van de perfecte afspeellijst op je mobiele apparaat nog nooit zo eenvoudig geweest.

3. Bewerk de afspeellijst

Het bewerken van je afspeellijst in de mobiele Spotify-app is een fluitje van een cent. Zo breng je wijzigingen aan in je afspeellijst:

 1. Voer de afspeellijst in die u wilt bewerken.
 2. Zoek het pictogram met drie stippen naast het nummer dat je wilt verwijderen en klik op “Verwijderen uit deze afspeellijst.”
 3. Als je je afspeellijst privé wilt maken of helemaal wilt verwijderen, klik je op het pictogram met de drie stippen naast de titel en kies je de gewenste optie.

Met slechts een paar tikken kun je je afspeellijst eenvoudig naar wens aanpassen. Of je nu een verouderd nummer wilt verwijderen of je afspeellijst privé wilt maken, het bewerken van je afspeellijst in de mobiele Spotify-app gaat snel en eenvoudig.

Een afspeellijst maken in de Spotify Premium Mobile-app

Als je een Spotify Premium-abonnee bent, heb je het extra voordeel dat je naast de desktop-app ook afspeellijsten kunt maken in de mobiele app. Met een betaald abonnement kun je de mobiele app gebruiken om je eigen afspeellijsten te maken en aan te passen.

Bovendien is het maken van een afspeellijst in de mobiele Spotify Premium-app een geweldige manier om je favoriete nummers samen te stellen en er onderweg naar te luisteren. Zo maak je een afspeellijst in de Spotify Premium mobiele app:

 1. Open de Spotify-app op uw mobiele apparaat en log in op het premium-account.
 2. Tik op ‘Uw bibliotheek’ in de onderste werkbalk van de app.
 3. Tik op het plusteken “+” in de rechterbovenhoek van uw scherm.
 4. Geef je afspeellijst een naam en voeg desgewenst een beschrijving en een afbeelding toe om je afspeellijst weer te geven.
 5. Tik op “Maken” om uw afspeellijst af te ronden en te maken.

Zodra uw afspeellijst is gemaakt, kunt u beginnen met het toevoegen van uw favoriete nummers door deze stappen te volgen:

 1. Voer je afspeellijst in en tik vervolgens op ‘Nummers toevoegen’ helemaal bovenaan je huidige lijst met nummers.
 2. Gebruik de zoekbalk om het nummer te vinden dat je aan je afspeellijst wilt toevoegen.
 3. Zodra je het nummer hebt gevonden dat je wilt toevoegen, tik je op het plusteken “+” aan de rechterkant van de titel van het nummer om het op te nemen het in een afspeellijst.

Hoe u uw Spotify-afspeellijst promoot

Het promoten van je Spotify-afspeellijst is essentieel omdat het helpt het aantal luisteraars te vergroten dat je muziek ontdekt en ermee bezig is. Dit kan leiden tot meer volgers, hogere betrokkenheidspercentages en meer zichtbaarheid op het platform.

Bovendien kan het promoten van je afspeellijst je helpen een nieuw publiek te bereiken en meer mogelijkheden te creëren voor samenwerkingen en partnerschappen.

Het promoten van je afspeellijst is echter niet eenvoudig. Je zult geld moeten uitgeven aan advertenties en influencers, je zult een interessante manier moeten ontwikkelen om je afspeellijst met de wereld te delen, en niet alles zal in de kortst mogelijke tijd werken.

Vandaag kun je voor een lage prijs je afspeellijst maximaal promoten door volgers van Spotify-afspeellijst kopen. Op deze manier verspil je geen tijd en geld om volgers op je afspeellijst te krijgen en beroemd te worden.

Bovendien het kopen van Spotify-streams kan je helpen je muziekcarrière vooruit te helpen en te concurreren met de beste artiesten op het moment.


Hoe u uw afspeellijst organiseert voor maximaal luisterplezier

Een afspeellijst maken is een leuke en gemakkelijke manier om van je favoriete nummers op Spotify te genieten, maar als het niet goed georganiseerd is, kan het al snel een warboel worden die moeilijk is om te navigeren.

Als je het meeste uit je luisterervaring wilt halen, is het cruciaal om je afspeellijsten zo in te delen dat je luisterplezier wordt gemaximaliseerd. Hier zijn enkele tips voor het organiseren van uw afspeellijst voor maximaal plezier:

Kies een thema: Begin met het kiezen van een thema voor je afspeellijst. Een thema kan gebaseerd zijn op een bepaald genre, stemming, artiest of tijdperk. Het hebben van een duidelijk thema helpt je gefocust te blijven en zorgt ervoor dat je afspeellijst soepel verloopt. Het maakt het ook gemakkelijker om nummers te vinden die goed bij elkaar passen.

Mix it up: Hoewel een duidelijk thema belangrijk is, wil je niet dat je afspeellijst te voorspelbaar wordt. Mix het door verschillende soorten nummers toe te voegen die elkaar aanvullen.

Je kunt bijvoorbeeld afwisselen tussen langzame en snelle nummers of verschillende genres mixen om het interessant te houden.

Houd het samenhangend: Hoewel je de nummers graag door elkaar haalt, is het ook essentieel om de afspeellijst samenhangend te houden. Een manier om dit te doen is door de stukken op een logische manier te ordenen.

Je kunt de nummers groeperen op tempo, stemming of zelfs toonsoort. Dat helpt bij het creëren van een soepele overgang tussen de nummers en voelt aan als een continue luisterervaring.

Let op de lengte: Het is cruciaal om rekening te houden met de lengte van je afspeellijst. Een afspeellijst die te kort is, doet verlangen naar meer, terwijl een afspeellijst die te lang is repetitief gaat aanvoelen.

Streef naar een afspeellijst van ongeveer 30-40 nummers of ongeveer 2-3 uur lang. Het is ook handig om rekening te houden met de gelegenheid en de lengte dienovereenkomstig aan te passen.

Bewerken en verfijnen: Het maken van een afspeellijst is geen eenmalige taak. Het is belangrijk om je afspeellijst regelmatig te bewerken en te verfijnen. Verwijder nummers die niet meer passen of de stroom verstoren, en voeg nieuwe toe die het thema aanvullen.

Terwijl je naar je afspeellijst luistert, begin je patronen op te merken die kunnen worden verbeterd en kun je je afspeellijst dienovereenkomstig aanpassen.

Samenwerken met vrienden: Het maken van een afspeellijst met vrienden kan een leuke manier zijn om je afspeellijst te ordenen. Het kan je ook helpen nieuwe te ontdekken muziek en genres die je misschien zelf niet had gevonden.

Je kunt je afspeellijsten delen met vrienden en ze hun favoriete nummers laten toevoegen. Bovendien is het een geweldige manier om een gezamenlijke afspeellijst samen te stellen waar iedereen van kan genieten.

Het komt neer op

Een geweldige afspeellijst maken op Spotify is niet alleen eenvoudig, maar ook erg leuk. Met de mogelijkheid om miljoenen nummers van over de hele wereld toe te voegen, kunt u een persoonlijke afspeellijst maken die uniek is voor uw muzikale smaak.

Of je nu de desktop- of mobiele app gebruikt, de stappen voor het maken van een afspeellijst zijn eenvoudig en met een beetje creativiteit kun je een afspeellijst maken die perfect voor elke gelegenheid.

Door de tips en trucs te volgen die we in deze gids hebben gegeven, kun je de DJ van je eigen leven worden en de perfecte soundtrack samenstellen voor je dagelijkse ervaringen. Dus ga je gang en begin vandaag nog met het maken van je beste afspeellijst op Spotify!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *